Kaza Sonrası Araç Değer Kaybının Karşılanması

Kaza Sonrası Araç Değer Kaybının Karşılanması Adına Avukatlık Hizmeti almak isteyen herkes bizlere ulaşabilir. Hukuk Büromuz bu alanda uzman avukatları ile hizmet vermektedir.

Öncelikle bilmeniz gereken değer kaybı için bir tutar almak amacı ile sigorta firmalarına açacağınız davalar öncesi karıştığınız kazada kusurlu olanın tamemen karşı taraf olduğunun bilinmesidir. Karşı tarafın tamamen kusurlu olmadığı durumlarda değer kaybından yararlanamazsınız. Kazada kusuru bulunmayan sürücüler için değer kaybı tutarı alınabilir. Kazaya neden olan sürücü veya kurumlardan değer kaybı ücreti alınabilmektedir. Şayet araç için değer kaybı karşılanamaması mümkünse bu aşamada sigorta ( trafik sigortası ) devreye girecektir.

Araçlarınızın değerini karşılamak amacı ile kapsamlı ekspertiz raporları alınacaktır. Değer kaybına neden olacak kişiye Elgit Hukuk aracılığı ile dava açabilir ve araçlarınızda oluşan değer kayıpları için tahsis işlemlerini başlatabilirsiniz. Bu arada değer kaybı tahsis durumunda sigorta şirketi size sorun çıkarıyor ise değer kaybını gösteren ekstpertiz raporu ile sigorta tahkim komisyonuna başvurabilirsiniz.

Unutmayın: Araç değer kaybı için dava açabilmek ve para alabilmeniz için kaza sonrasında 2 yıl sonra davanızı açmalısınız.

Elgit Hukuk Bürosu uzmanlarından bu işlemler için talebiniz var ise hemen hiç çekinmeden bizlere ulaşabilirsiniz.

İletişim sayfamızda bulunan numaralarımız üzerinden bizlere ulaşın.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

  • 9.11.2022
    CEZA KOŞULU ve GECİKME CEZASI
    Bir sözleşmede olmazsa olmaz konulardan olan CEZA KOŞULU ve GECİKME CEZASI hususunda Avukatlık Hizmeti almak isteyen herkes bizlere ulaşabilir. Bu alanda uzman avukatlarımız ile hizmet vermekteyiz.
  • 24.10.2022
    Kıdem Tazminatı Alma Şartları
    Günümüzde Kıdem Tazminatı ile ilgili çalışma hayatımızda halen kullanılan yasal düzenleme 4857 sayılı yasadaki maddedir. Bu maddeye göre bir işçinin kıdem tazminatı
  • 5.7.2023
    Kira hukukunda Kiralananın Muvazaalı Satış Yapıldığı İddiası
    6098 sayılı Türk Borçlar Kanununun 299. ve devamı maddeleri uyarınca konut ve çatılı işyeri kiralarındaki sözleşmeyi fesih nedenlerinin sınırlılığı, aynı yasanın 347. maddesi uyarınca konut ve çatılı işyerlerine ilişkin yapılan kira sözleşmelerinde sözle